Maďarské langoše
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 25 g droždí
- 3 dl vlažné vody
- 1 velká vařená nastrouhaná brambora
- 1 lžička soli
- 7 dl hladké mouky
- 1 dl mouky k upečení
- 7 dl fritovacího oleje bez příchuti
- Návrhy na náplň:
- Zakysaná smetana
- Červená cibule nasekaná na jemno
- Kaviár
- Krevety
- Česnekové máslo
- Sušená rajčata
- Pesto (směs parmezánu, česneku, olivového oleje, piniových oříšků a bazalky)
- Červená cibule
- Chilli
- Feta sýr
- nebo nějaké vlastní =)
Postup Maďarské langoše
Postup přípravy receptu
-
Vmíchejte droždí do vlažné vody, do mísy dejte vařenou nastrouhanou bramboru, sůl a mouku. Zpracujte v hladké, lesklé a porézní těsto. Nechte kynout 35-40 minut. Poté zapracujte trochu mouky do těsta na pomoučeném válu.
Rozdělte těsto na 8 kousků které potom vyválíte válečkem do oválů, asi 15 cm dlouhých. Nechte kynout cca 10 minut na dobře pomoučeném pečicím papíru. Zahřejte během práce 3-4 cm silnou vrstvu oleje v pánvi s tlustým dnem. Mějte po ruce poklici na pánev v případě, že olej bude příliš horký a také studený olej, kterým v případě potřeby můžete horký olej rozředit. Fritujte langoše několik minut z každé strany.