Maďarské langoše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

25 g droždí
3 dl vlažné vody
1 velká vařená nastrouhaná brambora
1 lžička soli
7 dl hladké mouky
1 dl mouky k upečení
7 dl fritovacího oleje bez příchuti
Návrhy na náplň:
Zakysaná smetana
Červená cibule nasekaná na jemno
Kaviár
Krevety
Česnekové máslo
Sušená rajčata
Pesto (směs parmezánu, česneku, olivového oleje, piniových oříšků a bazalky)
Červená cibule
Chilli
Feta sýr
nebo nějaké vlastní =)

Postup přípravy receptu

  1. Vmíchejte droždí do vlažné vody, do mísy dejte vařenou nastrouhanou bramboru, sůl a mouku. Zpracujte v hladké, lesklé a porézní těsto. Nechte kynout 35-40 minut. Poté zapracujte trochu mouky do těsta na pomoučeném válu.

  2. Rozdělte těsto na 8 kousků které potom vyválíte válečkem do oválů, asi 15 cm dlouhých. Nechte kynout cca 10 minut na dobře pomoučeném pečicím papíru. Zahřejte během práce 3-4 cm silnou vrstvu oleje v pánvi s tlustým dnem. Mějte po ruce poklici na pánev v případě, že olej bude příliš horký a také studený olej, kterým v případě potřeby můžete horký olej rozředit. Fritujte langoše několik minut z každé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!