Macecha řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Pudink:
- 2 pudink čokoládový
- 800 ml mléka
- 4-6 polévkových lžic cukru
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 1 dcl vody
- 1 dcl oleje
- 5 žloutků (z 5 bílků sníh)
- 1 prášek do pečiva
- kakao
- Krém:
- 250 g šlehačky
- 1 ztužovač
- 2 vanilkové cukry
- 500 ml zakysané smetany
Postup Macecha řezy
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme pudink a necháme vychladnout.
Ušleháme sníh z bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme vodu a olej. Opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Více než polovinu těsta vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme na bílé těsto. Navrch lžicí naházíme vychladlý pudink.
Dáme péct do trouby na cca 180 °C.
Ušleháme šlehačku, vmícháme do ní ztužovač, smetanu a cukr. Natřeme na vychladlé těsto, posypeme kakaem, čokoládou nebo skořicí - každý dle své chutě a fantazie. Poté dáme vychladnout do lednice.