Macecha řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Pudink:
2 pudink čokoládový
800 ml mléka
4-6 polévkových lžic cukru
Těsto:
250 g hladké mouky
250 g cukru
1 dcl vody
1 dcl oleje
5 žloutků (z 5 bílků sníh)
1 prášek do pečiva
kakao
Krém:
250 g šlehačky
1 ztužovač
2 vanilkové cukry
500 ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pudink a necháme vychladnout.

  2. Ušleháme sníh z bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme vodu a olej. Opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Více než polovinu těsta vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme na bílé těsto. Navrch lžicí naházíme vychladlý pudink.

  3. Dáme péct do trouby na cca 180 °C.

  4. Ušleháme šlehačku, vmícháme do ní ztužovač, smetanu a cukr. Natřeme na vychladlé těsto, posypeme kakaem, čokoládou nebo skořicí - každý dle své chutě a fantazie. Poté dáme vychladnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy