Losos nebo pstruh v alobalu

Recepty, Ryby

Suroviny

2 kg lososa (pstruh) bez hlav
sůl
citrónová šťáva
pepř
2 stroužky česneku
pórek
kopr pokrájený na kousky
omáčka:
3 dcl majonézy
1,5 dcl ušlehané smetany
kopr
citrónová šťáva
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na alobal pomazaný máslem položíme vykuchanou a očištěnou rybu, kterou jsme vytřeli kořením a pokapali citronem.

  2. Osolíme, naplníme pórkem a koprem a dobře zabalíme do alobalu.

  3. Pečeme v troubě na plechu asi 50 až 60 minut (200°C).

  4. Podáváme s vařenými bramborami.

  5. Servírujeme se studenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!