Lodička

Recepty, Dorty

Suroviny

12 dkg másla
30 dkg moučkového cukru
6 vajec
48 dkg polohrubé mouky
1,5 prášku do pečiva
3 vanilkové cukry
3 dcl mléka
3 lžíce citronové šťávy
Na krém:
1 tvaroh
25 dkg lučiny
1 zakysaná smetana
kakao
cukr podle chuti
Na ozdobu:
marcipán
pendreky (želé tyčinky)
želé bonbony
trubičky na stěžně
jedlý papír na plachty

Postup přípravy receptu

  1. Utřít žloutky s cukrem a změklým máslem. Přidat ostatní ingredience, nakonec ušlehaný sníh z bílků a citronovou šťávu. Vylít na plech s okrajem.

  2. Po upečení a vychladnutí rozkrojit korpus na 2 - 3 obdélníky = tělo lodi. Korpusy poskládat na sebe a na jedné straně vykrojit špičku - příď lodi. Z odkrojků se může udělat kapitánský můstek - připíchnout špejlí. Pak už stačí jen promazat, zdobit a tvořit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy