Lilkovo-kuřecí kari s kokosovým mlékem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsíčka
- 1 větší lilek
- 1 lžíce hladké mouky
- lžička kurkumy
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička (možno vynechat)
- 200 ml kokosového mléka
- trochu celé skořice
- 1 hvězdička badyánu
- 2 lžičky nepálivého kari koření
- sůl
Postup Lilkovo-kuřecí kari s kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na menší kostky, osolíme ho a necháme chvíli v klidu.
Maso také nakrájíme na kousky.
Po chvíli lilek propláchneme vodou, dobře osušíme a lilek obalíme v mouce smíchané s kurkumou.
Na pánvi, nejlépe na woku, rozehřejeme olej, vhodíme maso, když se zatáhne, přidáme lilek a asi 5 minut restujeme.
Pak do pánve přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a opět asi 5 minut necháme restovat.
Pak ke směsi vsypeme kari koření, přilijeme kokosové mléko, přihodíme kousek skořice (asi 2-3 cm) a hvězdičku badyánu a chceme-li, i nadroboučko nakrájenou chilli papričku.
Osolíme a necháme asi 10-15 minut lehce probublávat.
Podáváme s rýží nebo kuskusem.