Lilkovo-kuřecí kari s kokosovým mlékem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsíčka
1 větší lilek
1 lžíce hladké mouky
lžička kurkumy
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička (možno vynechat)
200 ml kokosového mléka
trochu celé skořice
1 hvězdička badyánu
2 lžičky nepálivého kari koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na menší kostky, osolíme ho a necháme chvíli v klidu.

  2. Maso také nakrájíme na kousky.

  3. Po chvíli lilek propláchneme vodou, dobře osušíme a lilek obalíme v mouce smíchané s kurkumou.

  4. Na pánvi, nejlépe na woku, rozehřejeme olej, vhodíme maso, když se zatáhne, přidáme lilek a asi 5 minut restujeme.

  5. Pak do pánve přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a opět asi 5 minut necháme restovat.

  6. Pak ke směsi vsypeme kari koření, přilijeme kokosové mléko, přihodíme kousek skořice (asi 2-3 cm) a hvězdičku badyánu a chceme-li, i nadroboučko nakrájenou chilli papričku.

  7. Osolíme a necháme asi 10-15 minut lehce probublávat.

  8. Podáváme s rýží nebo kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!