Letní eintopf s krůtím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kousek másla
1 cibule
300 g krůtího masa z prsou
lžíce hladké mouky
sůl
pepř
1 kg mladé mrkve
500 g brambor
150 g čerstvě vyloupaného mladého hrášku
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpálíme máslo a na něm osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.

  2. Maso nakrájené na sousta osolíme a opepříme, každý kousek obalíme v mouce a zbytek oklepeme. Připravené maso vhodíme k cibuli a chvíli společně opékáme, aby se maso zatáhlo, cibule nesmí moc zhnědnout.

  3. Zalijeme troškou vody, přidáme brambory na kostky a kolečka mrkve, hladina tekutiny musí sahat jen asi do 3/4 ingrediencí v kastrolu.

  4. Uvedeme do varu, dosolíme a dusíme doměkka. Do hotového pokrmu dáme prohřát hrášek, už nevaříme. Doplníme trochou petrželky.

  5. Hodně hladovým strávníkům k tomu můžete nabídnout krajíc dobrého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!