Letní eintopf s krůtím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kousek másla
- 1 cibule
- 300 g krůtího masa z prsou
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 kg mladé mrkve
- 500 g brambor
- 150 g čerstvě vyloupaného mladého hrášku
- petrželka
Postup Letní eintopf s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpálíme máslo a na něm osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
Maso nakrájené na sousta osolíme a opepříme, každý kousek obalíme v mouce a zbytek oklepeme. Připravené maso vhodíme k cibuli a chvíli společně opékáme, aby se maso zatáhlo, cibule nesmí moc zhnědnout.
Zalijeme troškou vody, přidáme brambory na kostky a kolečka mrkve, hladina tekutiny musí sahat jen asi do 3/4 ingrediencí v kastrolu.
Uvedeme do varu, dosolíme a dusíme doměkka. Do hotového pokrmu dáme prohřát hrášek, už nevaříme. Doplníme trochou petrželky.
Hodně hladovým strávníkům k tomu můžete nabídnout krajíc dobrého chleba.