Lehká rýžová polévka s houbami a divokým kořením

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší mrkev
1 cibule
1 celer(může být i řapíkatý celer)
2 stroužky česneku
50 g másla
800-1000 ml kuřecího vývaru
2-3 bobkové listy
4 kuličky jalovce
2 kuličky nového koření
100 ml Portského vína White Port(nemusí se víno dávat)
pepř.sůl
vegeta
snítka tymiánu
50 g sušených hub
100 g rýže(měla by být divoká)
150 g čerstvých hub(jakékoliv)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm orestujeme.

  2. Potom ji zalijeme horkým vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, jalovec a přilijeme portské víno.

  3. Dochutíme solí, pepřem, vegetou, tymiánem a provaříme asi 15 minut. Mezitím si namočíme do studené vody, sušené houby a necháme je změknout.

  4. Rýži zalijeme mírně osolenou vodou a vaříme asi 15 minut, vodu slijeme. Změklé sušené houby scedíme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rýži a všechny houby přidáme do polévky a vaříme na mírném ohni asi 15 minut.

  5. Pak vyndáme koření. Nakonec přilijeme zbytek portského vína a okořeníme. Dozdobíme lístky celeru nebo petrželky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!