Ledvinky s hlívou na zázvoru, paprikách a pórku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

4 ledvinky
hlíva ústřičná (mohou být i jiné houby)
1 cibule
2 zelené papriky
1 rajče
pórek
2 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku (nebo šťávy)
trochu nějaké uzeniny (nemusí být)
1 masox
sůl
2 lžičky zázvoru
olej
Solamyl (nebo jíška)
svazek pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si očistíme a připravíme, jak jsme zvyklí.

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a česnek, pak přidáme pokrájené ledvinky, které nejdřív zprudka zatáhneme, pak přidáme zázvor, rajčatový protlak a vodu s masoxem, dusíme.

  3. Když ledvinky začnou měknout, dáme k nim nakrájenou papriku, rajče, hlívu, uzeninu a dusíme do změknutí.

  4. Dosolíme, dochutíme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a nakonec hodíme nadrobno nakrájenou pažitku, promícháme, provaříme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!