Květákový závin

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
2 cibule
2 lžíce sádla
100 g šunky
50 g anglické slaniny
2 vejce
kmín drcený
sůl
pepř
1 listové těsto
100 g sýra (použila jsem Čedar)

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme ve slané vodě a necháme trochu vychladnout. Rozebereme na růžičky.

  2. Na větší pánvi na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, zasypeme drceným kmínem, přidáme nakrájenou šunku a slaninu a necháme opéct. Přidáme květák rozebraný na růžičky a promícháme. Osolíme, opepříme, nakonec do směsi vyklepneme vajíčka a prohřejeme. Necháme vychladnout.

  3. Listové těsto vyválíme, poklademe směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Zarolujeme do závinu a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, na 180°asi 25 min do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!