Květákový nákyp
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 60 dkg květáku
- 4 vejce
- 50 g rostlinného tuku
- 10 dkg strouhaného sýra
- 20 g hrubé mouky
- 4 dcl mléka
- Strouhanka
- Sůl
Postup Květákový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Očištěný květák rozebereme na růžičky, vsypeme je do vařící vody a uvaříme do měkka.
Vyjmeme je a po okapání je nasekáme na drobné růžičky.
Mléko rozšleháme s moukou, žloutky, 80 g nastrouhaného sýra a se solí.
Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a připravený květák.
Směs rozložíme do nákypové formy, vymaštěné tukem, pokapeme zbylým tukem a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.
Při dopékání jej posypeme zbylým sýrem smíchaným se lžičkou strouhanky. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.