Květákový nákyp

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

60 dkg květáku
4 vejce
50 g rostlinného tuku
10 dkg strouhaného sýra
20 g hrubé mouky
4 dcl mléka
Strouhanka
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, vsypeme je do vařící vody a uvaříme do měkka.

  2. Vyjmeme je a po okapání je nasekáme na drobné růžičky.

  3. Mléko rozšleháme s moukou, žloutky, 80 g nastrouhaného sýra a se solí.

  4. Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a připravený květák.

  5. Směs rozložíme do nákypové formy, vymaštěné tukem, pokapeme zbylým tukem a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

  6. Při dopékání jej posypeme zbylým sýrem smíchaným se lžičkou strouhanky. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!