Květák zapečený pod sýrovou bramborovou kaší

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 květák
2 vejce
3 jarní cibulky
4-5 rajčat
svazek pažitky
1 kg brambor
200 ml mléka
lžíce másla
100 g Goudy (můžeme nahradit jiným sýrem na strouhání)
1 lžíce oleje
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě.

  2. Brambory oloupeme, pokrájíme, uvaříme v osolené vodě doměkka.

  3. Zcedíme je, rozšťoucháme, přilijeme teplé mléko, přidáme máslo a vyšleháme hladkou kaši.

  4. Zapékací misku vymažeme lžící oleje, dáme vrstvu drobně pokrájeného květáku, který jsme osolili, opepřili a promíchali s vajíčky a drobně pokrájenou cibulkou.

  5. Na květák rozložíme plátky rajčat, posypeme je pokrájenou pažitkou a vše zakryjeme kaší, do které jsme vmíchali nastrouhaný sýr.

  6. Kaši poklademe tenkými plátky másla a zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!