Kuřecí satay s arašídovou omáčkou II.

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kůže
Marináda:
2 g nastrouhaného zázvoru
1 lžíce sojové omáčky (Kikkoman)
na špičku nože mletého chilli
¼ lžičky mletého koriandru
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce limetové šťávy
1 lžíce olivového oleje
Arašídová omáčka:
½ cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce jemného arašídového másla (50 g)
2 lžičky citronové šťávy
100 – 120 ml kokosového mléka (v plechovce)
1 čajová lžička sojové omáčky
1 lžička třtinového cukru
špetka mletého chilli
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájejte podélně na silnější pruhy.

  2. V misce smíchejte suroviny na marinádu a maso s marinádou promíchejte. Vložte přikryté fólií na dvě hodiny do lednice.

  3. Alespoň půl hodiny před grilováním vložte špejle do vody.

  4. Cibuli nakrájejte najemno. V rendlíku rozpalte olej a cibuli pozvolna restujte do zlata. Přidejte další suroviny na omáčku a prohřejte.

  5. Maso napíchněte na špejli a z obou stran ogrilujte dozlatova. Bude to trvat jen pár minut.

  6. Na talíři můžete posypat jarní cibulkou a arašídy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!