Kuřecí salát z Bavor
Recepty, SalátySuroviny
- 1 celé vařené kuře
- 2 Moravanky (dopodučuji Hradišťanky) - zcezené
- 3-4 středně velké sterilované okurky
- dle chuti 1-3 feferonky
- spařená střední cibule
- 3 syrové červené kapie
- pepř
- 3 PL kečupu
- 1,5 PL plnotučné hořčice
- 2 malé sklenice majonézy
- 1 malá sklenice tatarky
Postup Kuřecí salát z Bavor
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme celé kuře. Z vývaru uděláme polévku s nudlemi.
Mezitím nakrájíme nadrobno nebo posekáme v mixéru: - 2 zcezené Moravanky (doporučuji Hradišťanky) - 3-4 středně velké sterilované okurky - dle chuti 1-3 feferonky (pozor, Hradišťanka je až hodně ostrá) - syrovou cibuli (doporučuji ji spařit) - 3 syrové červené kapie (kapie z mixéru nutno vymačkat v cedníku-tak napůl)
Vše přendáme do mísy, opepříme, přidáme cca 3 polévkové lžíce kečupu, 1,5 lžíce plnotučné hořčice. Přimícháme 2 malé sklenice majonézy a 1 malou skleničku tatarky.
Vychlazené kuře obereme i s křupkami a s kůží a nakrájíme na cca 1,5 cm silné kousky. Smícháme s předchozí směsí, dle potřeby osolíme. Kdyby byl salát moc řídký, zahustíme ho strouhankou z rohlíků.