Kuřecí prsa s čabajkovými lupínky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,5 kg kuřecích prsou
Marináda:
pálivá paprika
sůl
česnek
olej
20 dkg čabajské klobásy
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a obalíme v marinádě, kterou připravíme tak že si v trošce oleje rozmícháme 1 kávovou lžičku pálivé mleté papriky, ½ kávové lžičky soli rozetřené s 5 stroužky česneku do jemné pasty.

  2. Vzniklou směs vetřeme ručně do kuřecích plátků a dáme odležet na 15 minut do chladu.

  3. Kuřecí plátky po naložení vložíme na trošku oleje do teflonové pánve a opečeme zprudka, dokud není maso měkké, což je otázka cca 5 – 7 minut.

  4. Následně ve výpeku orestujeme proužky cibule a na jemné plátky nakrájenou čabajskou klobásu, kterou prsa posypeme. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!