Kuřecí prsa plněná klobásovou fáší
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 ks kuřecích prsou
- 2 ks klobásky dle vlastního výběru (použita Borotická klobása)
- 2 cibule
- 1 žloutek
- sůl
- pepř
- řapíkatý celer
- olej
- petrželová nať
- drůbeží vývar
- světlá instantní jíška
Postup Kuřecí prsa plněná klobásovou fáší
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu.
Klobásky jejichž druh zvolíme dle naší chuti nakrájíme na menší kousky a za pomocí nástavce ručního mixeru rozkutrujeme na klobásovou fáš, do které poté vmícháme jeden syrový žloutek a trochu nasekané petrželové natě.
Za pomocí vlastních šikovných prstů plníme fáš do kapsy vytvořené v kuřecích prsou.
Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a naplněná kuřecí prsa, velmi zprudka opečeme do zlatavé barvy. V hrnci si opečeme na jemno nakrájenou cibulku na trošce oleje z výpečku a přidáme opečená kuřecí prsa. Podlijeme trochou drůbežího vývaru a přidáme na velmi jemno nakrájený jeden řapík celeru a sekanou petrželovou nať. Necháme dusit pod pokličkou cca 30 minut.
Maso vyjmeme a vzniklou omáčku dochutíme případně solí a zahustíme jednou polévkovou lžící světlé instantní jíšky. Prso servírujeme přepůlené, aby vynikla náplň, výbornou přílohou je jasmínová rýže.