Kuřecí prsa plněná klobásovou fáší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 ks kuřecích prsou
2 ks klobásky dle vlastního výběru (použita Borotická klobása)
2 cibule
1 žloutek
sůl
pepř
řapíkatý celer
olej
petrželová nať
drůbeží vývar
světlá instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu.

  2. Klobásky jejichž druh zvolíme dle naší chuti nakrájíme na menší kousky a za pomocí nástavce ručního mixeru rozkutrujeme na klobásovou fáš, do které poté vmícháme jeden syrový žloutek a trochu nasekané petrželové natě.

  3. Za pomocí vlastních šikovných prstů plníme fáš do kapsy vytvořené v kuřecích prsou.

  4. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a naplněná kuřecí prsa, velmi zprudka opečeme do zlatavé barvy. V hrnci si opečeme na jemno nakrájenou cibulku na trošce oleje z výpečku a přidáme opečená kuřecí prsa. Podlijeme trochou drůbežího vývaru a přidáme na velmi jemno nakrájený jeden řapík celeru a sekanou petrželovou nať. Necháme dusit pod pokličkou cca 30 minut.

  5. Maso vyjmeme a vzniklou omáčku dochutíme případně solí a zahustíme jednou polévkovou lžící světlé instantní jíšky. Prso servírujeme přepůlené, aby vynikla náplň, výbornou přílohou je jasmínová rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!