Kuřecí plátky pod jablky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí plátky
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 jablka
- 1 cibule
- máslo
- hrstička rozinek
- 5 dkg tvrdého sýra
- grilovací koření nebo koření na kuře
- lžička kari
Postup Kuřecí plátky pod jablky
Postup přípravy receptu
-
Zapékací skleněnou mísu vytřeme máslem, na dno položíme plátky slaniny a na ně okořeněné plátky masa.
Cibuli i jablka pokrájíme na hrubší kostičky, smícháme je s rozinkami a touto směsí zasypeme maso.
Jablečnou směs ochutíme lžičkou kari.
Přidáme několik menších kousků másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péci asi na 45 minut.
Po této době poklici odklopíme, postrouháme tvrdým sýrem a nechápe dopéci asi ¼ hodiny do zlatavé barvy na povrchu. Pozor na rozinky, musí být ve šťávě aby nezhořkly. Podáváme s rýží, ochucenou buď kari kořením nebo rozinkami.