Kuřecí nugety v bylinkovém pestu s makarony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsou
tymián
bazalka
rozmarýn
menší pórek
3 jarní cibulky
Rama cremefine
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nugetky. Do hmoždíře si natrháme přiměřeně bylinek (poměr a množství dle preferované chuti, té které bylinky) přidáme hrubozrnnou mořskou sůl a lehce zakápneme olejem.

  2. Poté provedeme rozmělnění, všech vložených surovin a po jejich dokonalém spojení dotvoříme bylinkové pesto přidáním dalšího oleje. Takto vytvořené pesto vetřeme do nakrájeného kuřecího masa a dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne.

  3. Po uležení zprudka opečeme, a když už je maso skoro hotové, tak přidáme na jemná kolečka nakrájený pórek a jarní cibulky. Tuto vzniklou směs promícháme a ještě chvilku opékáme.

  4. Kdo chce trošku omáčky může před koncem přidat dle chuti a požadovaného množství omáčky část nebo celé balení lahvičky Rama cremefine na vaření. Podáváme s makarony, kdo je nemusí, doporučuji rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!