Kuřecí nudličky s lilkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g vykostěných kuřecích stehen
- 1 lilek
- 125 ml drůbežího vývaru
- sůl
- 1 stroužek česneku
- 2 jarní cibulky
- 1 malá chilli paprička (ale nemusí být)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu (Maizena)
Postup Kuřecí nudličky s lilkem
Postup přípravy receptu
-
Lilky nakrájíme na větší kostičky, které nasolíme a necháme asi 20 minut vypotit.
Na oleji zprudka osmahneme lilek, když začne zlátnout přidáme cibulky nakrájené najemno, česnek na plátky a chilli papričku. Orestujeme a vyjmeme na talíř.
Na zbylém oleji opečeme masové nudličky. Osolíme.
Vývar smícháme s maizenou, protlakem a cukrem a přilijeme k masu. Mícháme do zhoustnutí a přidáme zeleninu. Chvilku ještě povaříme a popřípadě dochutíme. Podáváme s čískými nudlemi.