Kuřecí nudličky s lilkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g vykostěných kuřecích stehen
1 lilek
125 ml drůbežího vývaru
sůl
1 stroužek česneku
2 jarní cibulky
1 malá chilli paprička (ale nemusí být)
2 lžíce oleje
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička cukru
1 lžička kukuřičného škrobu (Maizena)

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na větší kostičky, které nasolíme a necháme asi 20 minut vypotit.

  2. Na oleji zprudka osmahneme lilek, když začne zlátnout přidáme cibulky nakrájené najemno, česnek na plátky a chilli papričku. Orestujeme a vyjmeme na talíř.

  3. Na zbylém oleji opečeme masové nudličky. Osolíme.

  4. Vývar smícháme s maizenou, protlakem a cukrem a přilijeme k masu. Mícháme do zhoustnutí a přidáme zeleninu. Chvilku ještě povaříme a popřípadě dochutíme. Podáváme s čískými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!