Kuřecí nudličky na citrónovém pepři

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg kuřecích prsou
1 velká cibule
kelímek kysané smetany
citrónový pepř
sůl
olej
1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubé, větší kousky a po chvilce přidáme k masu. Okořeníme citrónovým pepřem, podle chuti dosolíme a kdo má rád pálivou chuť přidá trochu chilli.

  3. Maso dusíme do změknutí a před koncem zalijeme zředěnou kysanou smetanou.

  4. Pokud se nám omáčka nezdá dostatečně hustá, zahustíme lžící hladké mouky, rozmíchanou v malém množství vody. Vlijeme do směsi a necháme chvíli provařit.

  5. Podle chuti před podáváním dokořeníme citronovým pepřem, případně dosolíme. Jako příloha ke krůtím nudličkám na citrónovém pepři se hodí úplně všechno, těstoviny, rýže, brambory, knedlíky, nebo jen dobré pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!