Kuřecí nebo vepřové kostky v kapustě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou nebo vepřové kýty
- 1/2 hlávky kapusty nebo sáček mražené
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 velké brambory
- 2 lžíce hrašky nebo mouky
- sůl
- bílý pepř
- 4 lžíce oleje
Postup Kuřecí nebo vepřové kostky v kapustě
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Potom zasypeme nakrájenou kapustou. Já toto jídlo dělávám v tlakovém hrnci, tak rovnou přidám na kostky nakrájené brambory, 1 dcl vody a uzavřu na 10 minut.
Pokud dusíte v klasickém kastrole, je lepší brambory uvařit zvlášť a přidat až nakonec,aby se nerozvařily. Když je maso měkké, zahustím hraškou nebo bezlepkovou instantní jíškou. Samozřejmě je možné použít klasicky hladkou mouku.
Ženská část naší rodiny už nepřidává přílohu - stačí ty brambory, pánové přikusují čerstvý chléb, a všichni tohle jídlo milujeme, i když moc efektně nevypadá. Děti mu říkají důvěrně šormajzl.