Kuřecí maso s drůbežími játry-DIA verze

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Jedna porce kuřete (krůty, nebo králíka - já použila menší prsíčka z kuřete) cca 200 g
40 g cibule
40 g žampionů
60 g drůbežích jater
60 g červené kapie
1 lžička bílého vína (nebo pár kapek citrónu)
lžička sojové omáčky
sůl
pepř
(Pokud použijeme krůtí, nebo králičí maso, přidáme 5g oleje na 1 porci.)

Postup přípravy receptu

  1. Porci masa osolíme, orestujeme na suché, teflonové pánvi, zalijeme vodou. Maso vydusíme do tuku, obložíme je cibulí nakrájenou na půlměsíčky, nakrájenými žampiony, drobně nakrájenými játry a kapií na kostičky.

  2. Přidáme cca lžičku sojové omáčky, podlijeme a dohotovíme. Jako přílohu jsem měla brambory uvařené ve slupce, oloupané a nasucho opečené na pečícím papíru, mírně posypané čili kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!