Kuřecí maso s drůbežími játry-DIA verze
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Jedna porce kuřete (krůty, nebo králíka - já použila menší prsíčka z kuřete) cca 200 g
- 40 g cibule
- 40 g žampionů
- 60 g drůbežích jater
- 60 g červené kapie
- 1 lžička bílého vína (nebo pár kapek citrónu)
- lžička sojové omáčky
- sůl
- pepř
- (Pokud použijeme krůtí, nebo králičí maso, přidáme 5g oleje na 1 porci.)
Postup Kuřecí maso s drůbežími játry-DIA verze
Postup přípravy receptu
-
Porci masa osolíme, orestujeme na suché, teflonové pánvi, zalijeme vodou. Maso vydusíme do tuku, obložíme je cibulí nakrájenou na půlměsíčky, nakrájenými žampiony, drobně nakrájenými játry a kapií na kostičky.
Přidáme cca lžičku sojové omáčky, podlijeme a dohotovíme. Jako přílohu jsem měla brambory uvařené ve slupce, oloupané a nasucho opečené na pečícím papíru, mírně posypané čili kořením.