Kuřecí kopřivové závitky s parmazánem a křepelčími vejci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí řízky
8 křepelčích vajec
100 g pravé slaniny - gazdovké nebo oravské (anglickou už nekupuju)
miska kopřivových špiček (max. 3-4 cm dlouhých)
kousek parmazánu
1 cibule
2 PL mouky
2 PL oleje (já dávám olivový extra virgin)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Natrhané kopřivy propereme a nasekáme nadrobno.

  2. Polovinu slaniny si nakrájíme na kostičky, necháme trochu rozškvařit, přidáme nasekané kopřivy a chvilku restujeme (cca 3 min). Odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Kuřecí řízky si nařízneme a naklepeme.

  4. Osolíme, opepříme a na každý dáme část kopřiv se slaninou, 2 oloupaná natvrdo uvařená křepelčí vejce a kousek parmazánu.

  5. Závitek zabalíme, spíchneme jehlou a pro jistotu ještě zamotáme nití (kdo je šikovný, tak nemusí - já musím).

  6. Na oleji necháme povolit nadrobno nakrájenou druhou polovinu slaniny a na ní opečeme závitky ze všech stran.

  7. Opečené je vyndáme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatova, přisypeme mouku a zarestujeme. Podlijeme vodou a dobře rozmícháme.

  8. Závitky vložíme zpět do omáčky a necháme společně dusit cca 20 min. (než se nám dovaří příloha).

  9. Dle chuti omáčku osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo s oblíbenou bramborovou přílohou. Můžeme posypat jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!