Kuřecí kebaby na rajčatové omáčce s kukuřičnými smaženkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- Marináda-na maso:
- olej
- tymián
- česnek
- pepř
- sůl
- Omáčka:
- 4 rajčata
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1/4 lžičky tymiánu
- špetka chilli
- 1-2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 menší cibule
- 1 česnek
- olej na pánev
- Smaženky:
- 4 větší předem uvařené brambory
- 1 hrnek mražené kukuřice
- kukuřičná mouka (může být i kukuřičná strouhanka)
- 1 lžička jemně strouhaného zázvoru
- chilli papričky jemně pokrájené
- 2 na jemno pokrájené česneky
- pepř
- kuřecí vývar
- sůl (není třeba)
- Salát:
- čerstvá okurka (na kostky)
- ananas (čerstvý nebo konzerva na kostky)
- vinný ocet
Postup Kuřecí kebaby na rajčatové omáčce s kukuřičnými smaženkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájené na menší kousky dáme do marinády, nejlépe přes noc.
Nejdříve omáčka: rajčata oloupeme, nakrájíme a s tymiánem a chilli povaříme doměkka ve vývaru. Zahustíme protlakem a ještě povaříme. Samostatně na oleji osmahneme cibulku s česnekem a vlijeme rajčatovou směs. Omáčku udržujeme teplou.
Na salát smícháme okurku s ananasem a zakápneme vinným octem – dáme chladit.
Kuřecí kousky osmahneme buď na pánvi, nebo na grilu a udržujeme v teple.
Na smaženky smícháme jemně nastrouhané uvařené brambory s ostatními surovinami, aby vznikly pevné placičky, obalíme ještě v mouce/strouhance a usmažíme buď na pánvi, nebo upečeme v troubě (dělala jsem na lívanečníku pomalu a téměř bez tuku).