Kuřecí játra v košilce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích jater
2 větší cibule
3 stroužky česneku
3/4 hrnku hladké mouky
20 plátků anglické slaniny
100 g másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smíchejte s pepřem a majoránkou, játra překrojte na půlky.

  2. Jednotlivé kousky obalte v mouce s kořením a zaviňte do plátku anglické slaniny.

  3. Naskládejte je těsně vedle sebe do pekáčku vymazaného máslem.Posypejte nakrájenou cibulí a plátky česneku.

  4. Zbytek másla vložte do pekáčku,mírně podlijte a zakryjte alobalem.

  5. Dejte péct do trouby. Před dopečením sejměte alobal a nechte dopéct dozlatova. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!