Kuřecí játra v košilce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 20 plátků anglické slaniny
- 100 g másla
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí játra v košilce
Postup přípravy receptu
-
Mouku smíchejte s pepřem a majoránkou, játra překrojte na půlky.
Jednotlivé kousky obalte v mouce s kořením a zaviňte do plátku anglické slaniny.
Naskládejte je těsně vedle sebe do pekáčku vymazaného máslem.Posypejte nakrájenou cibulí a plátky česneku.
Zbytek másla vložte do pekáčku,mírně podlijte a zakryjte alobalem.
Dejte péct do trouby. Před dopečením sejměte alobal a nechte dopéct dozlatova. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.