Kuře z Jamajky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- celé kuřecí prsa 2 ks
- 250 g vanilkové acidofilní mléko (v receptu se píše vanilkový jogurt, ale já jsem ho neměla)
- 60 ml kuřecího vývaru
- 1/2 čajové lžičky instantní kávy
- 1/2 čajové lžičky kari koření
- ananasový kompot
- olej
- sůl
- pepř
Postup Kuře z Jamajky
Postup přípravy receptu
-
Uvarim si kuraci bujon a este do vriaceho vhodim kavu. Vyzera to neskutocne, ako kava s mastnou sadlinou, ale nech vas to neodradi.
Kuracie prsia osolim, okorenim a poprasim kari.
V kastrole rozohrejem olej a prsia dobre opeciem z kazdej strany do chrumkava.
Vyberieme ich a odlozime na bok.
Vo vypeku opecieme odkvapkany ananas, vratime tam maso.
Acidko dobre rozmiesame s lyzicou kavoveho bujonu a prilejeme k masu.
Pocas dusenia postupne podlievame kavovym bujonom, az kym ho nespotrebujeme. Ked je maso makke, vyberieme ho a nakrajame na medajlonky.