Kuře na oreganu se smetanovou pohankou s baby špenátem a liškami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- 1 lžíce másla
- čerstvé oregano
- sůl
- -------------------
- 200 g pohanky
- 2-3 hrsti baby špenátu
- lišky - množství podle chuti a možností
- lžíce másla
- zakysaná smetana
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Kuře na oreganu se smetanovou pohankou s baby špenátem a liškami
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně podlijeme. V polovině pečení přidáme do výpeku větvičky oregána.
Pohanku připravíme podle návodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné lišky a důkladně je podusíme. K hotovým houbám přimícháme uvařenou pohanku a baby špenát. Vše promícháme, necháme špenát mírně zavadnout a dochutíme solí, případně pepřem.
Na talíř dáme kuře a pohankovou směs, kterou doplníme velkou lžící husté zakysané smetany.