Kuře na oreganu se smetanovou pohankou s baby špenátem a liškami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
1 lžíce másla
čerstvé oregano
sůl
-------------------
200 g pohanky
2-3 hrsti baby špenátu
lišky - množství podle chuti a možností
lžíce másla
zakysaná smetana
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně podlijeme. V polovině pečení přidáme do výpeku větvičky oregána.

  2. Pohanku připravíme podle návodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné lišky a důkladně je podusíme. K hotovým houbám přimícháme uvařenou pohanku a baby špenát. Vše promícháme, necháme špenát mírně zavadnout a dochutíme solí, případně pepřem.

  3. Na talíř dáme kuře a pohankovou směs, kterou doplníme velkou lžící husté zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!