Kuře à la bažant
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře (naporcované nebo 4 stehna)
- 150 g slaniny
- 2 cibule
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 10 kuliček jalovce
- 1 lžička rozmarýnu (sušeného)
- máslo
- hladká mouka
- sůl
Postup Kuře à la bažant
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče. Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně.
Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme.
Maso vyjmeme (udržujeme v troubě), pekáč přendáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme, dobře rozmícháme a necháme provářet půl hodiny. Pak maso vrátíme zpět a prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.