Kuře à la bažant

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (naporcované nebo 4 stehna)
150 g slaniny
2 cibule
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
10 kuliček jalovce
1 lžička rozmarýnu (sušeného)
máslo
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče. Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně.

  2. Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme.

  3. Maso vyjmeme (udržujeme v troubě), pekáč přendáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme, dobře rozmícháme a necháme provářet půl hodiny. Pak maso vrátíme zpět a prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!