Kuřátko Coquelete na muškátovém oříšku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks baby kuřátek Coquelete (500 g / 1 ks)
- 150 g másla
- 2 dl kuřecího vývaru
- 1/2 muškátového oříšku
- sůl
Postup Kuřátko Coquelete na muškátovém oříšku
Postup přípravy receptu
-
Kuřátka dobře posolíme a uvnitř vytřeme směsí rozpuštěného másla a strouhaného muškátového oříšku. Svážeme ve spodní části stehen.
Vložíme do římského hrnce, podložené pečícím papírem (předejdeme tím připečení velmi jemné kůže kuřátek ke stěnám hrnce a následnému roztrhání kuřátek při exkurzi na talíř strávníka).
Kuřátka polijeme na povrchu rozpuštěným máslem a bohatě okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a podlijeme cca 2 dl kuřecího vývaru.
Římský hrnec s poklicí vložíme do studené trouby a pečeme, dokud kuřátka nejsou krásně měkká.
Po změknutí pečeme ještě odkryté za pravidelného polévání máslovo-muškátovým výpekem, dokud nezískají toliko oblíbenou zlatou barvu a jemnou křupavou kůrčičku.
Podáváme s jemnou jasmínovou rýží přelitou lehce naředěným máslovým výpekem, vzniklým pomalým pečením cca 90 minut.