Krůtí závitky plněné kyselým zelím
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí plátky (nebo kuřecí či vepřové plátky)
- sůl
- Vegeta
- pepř
- cibule
- kabanos
- špek (nebo anglická slanina)
- sádlo
- kysané zelí
- kmín (pokud není už v zelí)
Postup Krůtí závitky plněné kyselým zelím
Postup přípravy receptu
-
Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Vegetou.
Osmahneme krájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu a kabanos, vše přiměřeně, jen trochu opečeme, vypneme hořák a ke směsi přidáme zelí. Necháme schládnout, naklademe na plátky masa a přitlačíme, aby se maso s nádivkou dalo dobře zatočit.
Konce masa spíchneme jehlou a párátkem, ať zelí neuteče bokem.
Orestujeme a přidáme zbytek směsi, která se do závitků nevešla.
Přilijeme trošku vody a necháme pod poklicí dusit. Hlídáme, ať se šťáva nevydusí úplně.