Krůtí závitky plněné kyselým zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí plátky (nebo kuřecí či vepřové plátky)
sůl
Vegeta
pepř
cibule
kabanos
špek (nebo anglická slanina)
sádlo
kysané zelí
kmín (pokud není už v zelí)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Vegetou.

  2. Osmahneme krájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu a kabanos, vše přiměřeně, jen trochu opečeme, vypneme hořák a ke směsi přidáme zelí. Necháme schládnout, naklademe na plátky masa a přitlačíme, aby se maso s nádivkou dalo dobře zatočit.

  3. Konce masa spíchneme jehlou a párátkem, ať zelí neuteče bokem.

  4. Orestujeme a přidáme zbytek směsi, která se do závitků nevešla.

  5. Přilijeme trošku vody a necháme pod poklicí dusit. Hlídáme, ať se šťáva nevydusí úplně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!