Krůtí Tajemná Bombay

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího stehna (vykostěného a bez kůže)
3 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat
6 sušených naložených rajčat
1 kávová lžička Sambal Oelek (pálivá pasta s feferonkami a rajčatovým protlakem)
2 kávové lžičky koření Tajemná Bombay od Kotányi (paprika, cibule, česnek, zázvor, kardamon, pískavice, koriandr, muškátový oříšek, pepř, mleté chilli, nové koření, skořice, hřebíček, sůl)
1 polévková lžíce sušeného medvědího česneku
250 ml kokosového mléka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, sušená rajčata na proužky. Do misky si dáme olej, koření, medvědí česnek, Sambal Oelek, nakrájená rajčata a promícháme, přidáme maso a ještě jednou promícháme.

  2. Misku přiklopíme dáme do chladu marinovat zhruba na 2 hodiny.

  3. Na rozpálenou pánev dáme maso i s marinádou a prudce opečeme ze všech stran.

  4. Když je maso opečené přilijeme kokosové mléko a dusíme až je maso měkké. Kdo chce, může ještě dochutit solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!