Krůtí satay s arašídovou omáčkou

Recepty, Grilování

Suroviny

500 g krůtích prsou
nějaký salát k tomu (nebo třeba rýži)
sezamová semínka na dokončení
Na marinádu:
8 lžic sójové omáčky
8 lžic arašídového oleje (nebo slunečnicového, olivového..)
kousek zázvoru
1 stonek čerstvé citronové trávy
1 jarní cibulka
citronová šťáva
1 malá chilli paprička (podle toho co vydržíte)
popřípadě sůl
Na omáčku:
100 g burákového másla
100 ml kokosového mléka
1 lžíce oleje
voda nebo vývar na doředění té správné konzistence
limetková šťáva
kousek chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Jako první jsem si naložila maso. V misce jsem smíchala sójovou omáčku, olej, najemno nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, chilli papričku a citronovou trávu.

  2. Krůtí maso jsem nakrájela na hodně tenké proužky a přidala do misky s marinádou. Maso by se mělo marinovat alespoň hodinu, ideálně přes noc.

  3. Těsně před podáváním jsem smíchala všechny ingredience na omáčku.

  4. Maso o pokojové teplotě jsem napíchala na špízy a opekla na grilu z obou stran.

  5. Na talíři jsem salát i maso pokapala omáčkou a posypala sezamovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!