Krůtí s paprikou a pórkem na víně v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

300 g krůtích plátků
2 špičaté, slabostěnné zelené papriky
asi 8 cm bílé části pórku
Na marinádu:
1 PL vinné hořčice
1,5 dcl červeného vína (Frankovka)
1 KL koření Hungaria (sladká a pálivá paprika, oregano, pepř, hořčice)
1 KL sladké papriky
špetka drceného růžového pepře
sůl dle chuti a trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme uvedené přísady a důkladně prošleháme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, obalíme a necháme odležet alespoň hodinu.

  2. Maso rychle orestujeme buď přímo v PH, nebo vedle na pánvi. Pórek a papriky nakrájíme na silnější špalíky.

  3. Vložíme je na dno PH, na zeleninu pak maso i s marinádou vložíme do PH a pomalíme na HIGH (rychlém nebo I. stupni) 3 hodiny. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!