Krůtí s paprikou a pórkem na víně v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 300 g krůtích plátků
- 2 špičaté, slabostěnné zelené papriky
- asi 8 cm bílé části pórku
- Na marinádu:
- 1 PL vinné hořčice
- 1,5 dcl červeného vína (Frankovka)
- 1 KL koření Hungaria (sladká a pálivá paprika, oregano, pepř, hořčice)
- 1 KL sladké papriky
- špetka drceného růžového pepře
- sůl dle chuti a trochu oleje
Postup Krůtí s paprikou a pórkem na víně v PH
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu smícháme uvedené přísady a důkladně prošleháme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, obalíme a necháme odležet alespoň hodinu.
Maso rychle orestujeme buď přímo v PH, nebo vedle na pánvi. Pórek a papriky nakrájíme na silnější špalíky.
Vložíme je na dno PH, na zeleninu pak maso i s marinádou vložíme do PH a pomalíme na HIGH (rychlém nebo I. stupni) 3 hodiny. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory a zeleninový salát.