Krůtí rolka na svíčkové
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 větších tenkých plátků krůty
- 6 menších tenkých plátků kuřecích prsou
- 2 silné dietní párky
- 10 dkg nahrubo strouhané mrkve
- 5 dkg nahrubo strouhané petržele
- 5 dkg nahrubo strouhaného celeru
- 1 cibule
- kari koření
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- máslo
- smetana
- schwarzvaldská šunka – nemusí být
Postup Krůtí rolka na svíčkové
Postup přípravy receptu
-
Drůbež nakrájíme na tenké plátky, vše osolíme, opepříme – necháme odležet.
Na másle osmahneme cibuli, přidáme strouhanou mrkev, petržel a celer, vše chvíli společně orestujeme, přidáme podle chuti kari koření, příp. sůl. Necháme trochu vychladnout.
Mezitím oloupeme párky a nahrubo postrouháme.
Vrstvíme rolky – plátek krůty, posypat párkem, plátek kuřete, tenká vrstva zeleniny, vše trochu přitlačíme a zabalíme pevně do rolky (já jsem ještě obalila schwarzvaldskou šunkou) a svážeme kuch.provázkem nebo zpevníme jehlami/párátkami.
Zeleninová směs nám zbude a dáme ji na dno pekáčku, přidáme nové koření a bobkový list.
Rolky rychle orestujeme na troše másla ze všech stran a vložíme do pekáčku.
Na pánev do výpeku nalijeme trochu vody, necháme provařit a zalijeme tím maso asi do 2/3 pekáčku.
Pečeme asi 40 minut., potom rolky vyndáme a udržujeme v teple. Odstraníme nové koření a bobkový list, vše mírně rozmixujeme, nebo protlačíme přes síto a dáme na plotnu, podle potřeby dolijeme trošku vody, provaříme a nakonec přidáme asi 5 lžic smetany a necháme chviličku probublat.