Krůtí roládky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 krůtí řízky
8 plátků Parmské šunky
50 g Parmazánu
50 ml oleje
250 ml bílého vína
100 ml kuřecího vývaru
250 g listového špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
bílý pepř
sůl
muškátový květ
1 červená paprika
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí řízky očistíme a naklepeme.

  2. Řízky přepůlíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme.

  3. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  4. Cibuli omyjeme a nasekáme na kostičky.

  5. Špenát opláchneme.

  6. Na krůtí řízek položíme plátek parmské šunky, posypeme hustě parmezánem a navrch položíme list špenátu.

  7. Řízek svineme do závitku a upevníme párátkem, aby držel tvar rolády.

  8. Celý postup opakujeme se všemi plátky masa.

  9. Závitky rychle opečeme v rozpáleném oleji a vyndáme je z pánve. Do výpeku v pánvi vložíme cibuli a osmahneme.

  10. Přilijeme kuřecí vývar a bílé víno a dochutíme muškátovým květem.

  11. Do vzniklé šťávy vložíme opečené závitky a necháme 10 minut podusit.

  12. Roládky servírujeme s dušenou rýží a zdobíme proužky červené papriky a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!