Krůtí ragů v pivní šťávě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg krůtích prsíček nebo vykostěného stehna
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce kečupu
10 dkg anglické slaniny
1 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
hladká mouka
3 dcl piva (12°)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme kousky z krůtího masa, rychle opečeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zamícháme a zprudka a za stálého míchání restujeme ještě asi 2 minuty.

  2. Pak přilijeme 3 dl piva a 3 dl vody nebo vývaru, přidáme kečup, utřený česnek a necháme chvíli povařit.

  3. Nakonec vmícháme lžíci smetany a necháme ještě přejít varem. Osolíme, opepříme a máme hotovo. Podáváme s těstovinami, nejlépe s makarony a na talíři horké posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!