Krůtí po maďarsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

60 dkg krůtího masa
2 velké cibule
6 stroužků česneku
8 dkg Hery
sůl
2 lžičky červené sušené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku Hera, případně másle. Necháme chvíli orestovat dozlatova a přidáme osolené maso s dvěma lžičkami červené papriky. Zprudka maso osmahneme, přidáme 3 stroužky rozetřeného česneku, podlijeme vodou a dusíme.

  2. Když je maso téměř měkké, odklopíme pokličku, přidáme zbylé 3 stroužky česneku nakrájené na plátky a vodu necháme téměř vydusit, aby vznikla cibulovo - česneková šťáva, kterou již ničím nezahušťujeme. Toto jídlo se podává s bramborovou kaší, politou šťávou, která kaši trochu jinak ochutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!