Krůtí měšec
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 60 dkg krůtího masa z prsou
- hořčice
- tuk
- cibule
- 20 dkg uvařeného uzeného bůčku
- sterilovaná kapie
- sterilovaný hrášek
- 3 vejce
- hladká mouka
- grilovací koření nebo sůl
- vývar
Postup Krůtí měšec
Postup přípravy receptu
-
Z masa nakrájíme slabší plátky, které naklepeme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí.
Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený bůček a orestujeme.
Pak přidáme na kostičky nakrájenou kapii a hrášek a podusíme.
Nakonec přimícháme vejce a osolíme.
Tuto směs necháme vychladit a pak navrstvíme na připravené plázky masa do kopičky. Okraje masa zvedneme, aby nám vznikl měšec a silnější nití zavážeme.
Tyto měšce zprudka opečeme na tuku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Nakonec šťávu zahustíme moukou. Nitě sundáme:-)