Krupicový nákyp se sněhovou čapkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

100 g másla
130 g cukru moučka
3 vejce
100 g krupice
špetka soli
1 vanilkový cukr
citronová kůra
3/4 l mléka
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, pak krupici, sůl, vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru.

  2. Malý plech nebo kulatou formu (26 cm) vymažeme a vzniklou směs rovnoměrně rozetřeme, dáme do vyhřáté trouby péct na 175°C. Až nákyp zrůžoví (cca 20 minut), zalijeme ho mlékem a vrátíme ho do trouby dál péct asi na dalších 15 minut.

  3. Sníh z bílků osladíme asi dvěma kávovými lžičkami cukru a zašleháme 2 polévkové lžíce marmelády. Sněhem potřeme nákyp a dopečeme při 150°C dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!