Krupicový nákyp se sněhovou čapkou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 100 g másla
- 130 g cukru moučka
- 3 vejce
- 100 g krupice
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- 3/4 l mléka
- marmeláda
Postup Krupicový nákyp se sněhovou čapkou
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, pak krupici, sůl, vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru.
Malý plech nebo kulatou formu (26 cm) vymažeme a vzniklou směs rovnoměrně rozetřeme, dáme do vyhřáté trouby péct na 175°C. Až nákyp zrůžoví (cca 20 minut), zalijeme ho mlékem a vrátíme ho do trouby dál péct asi na dalších 15 minut.
Sníh z bílků osladíme asi dvěma kávovými lžičkami cukru a zašleháme 2 polévkové lžíce marmelády. Sněhem potřeme nákyp a dopečeme při 150°C dorůžova.