Křupavá bageta s tuňákem, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

cereální bageta
120 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
4 ks křepelčích vajíček
60 g rukoly
100 g cherry rajčat
80 g fazolí v nálevu
Zálivka:
40 g tuňákového krému Rio Mare Paté
1 lžíce olivového oleje
1 lžička dijónské hořčice
1 lžička mléka
1 lžička medu
1 lžička balsamica
ocet
voda

Postup přípravy receptu

  1. Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě.

  2. Připravíme dresink - do medu, hořčice, balsamica, metlou zašleháme olej a tuňákový krém. Zjemníme mlékem.

  3. Nakrájená rajčata smícháme se scezenými fazolemi a dresinkem.

  4. Nakonec do salátu zlehka vmícháme očištěnou rukolu.

  5. V horké vodě (asi 90°C) s octem připravíme zastřené vejce.

  6. Na plátky opečené bagety navrstvíme salát s kousky tuňáka a položíme vajíčko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!