Krkovička na černém pivě s bramborovými špalíčky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky bez kosti
300 ml černého piva
300 ml vývaru
1-2 lžičky medu
4 stroužky česneku
4 lžíce sušené restované cibulky
pepř
sůl
na špalíčky:
6 středně velkých vařených brambor
1 cibule
100 g anglické slaniny
3 vejce
asi 3 lžíce hrubé mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, vložíme do misky, zalijeme pivem a necháme hodinu a půl naložené.

  2. Poté zprudka opečeme z obou stran dohněda (asi 10 minut). Přidáme plátky česneku, orestujeme, přilijeme pivo a vývar, med, přisypeme cibulku a odkryté necháme asi 5 minut dusit při vysoké teplotě, aby se tekutina zredukovala a šťáva zahustila.

  3. Vařené brambory pečlivě rozšťoucháme a smícháme s vejci a moukou. Slaninu a cibuli nakrájíme na co nejdrobnější kostičky, společně opečeme do zlato-hněda, necháme vychladnout a přidáme k bramborové směsi. Vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme špalíčky a dozlatova smažíme v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou je kysané zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!