Křídla, plněná kuřecí fáší
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 12 větších kuřecích křídel
- 300 g kuřecího masa z kuřecích paliček na fáš
- 4 sušená rajčátka naložená s olivami a česnekem
- pepř
- 1 bílek
- 2 PL smetany
- olej na plech
Postup Křídla, plněná kuřecí fáší
Postup přípravy receptu
-
U kuřecích křídel odřízneme nejmenší část křídel (špičku). Nožem nařízneme hrubší část křídel - vsuneme nůž dovnitř a objedeme s ním celou plochu okolo kloubu. Tak si vytvoříme si kapsičku, kterou přehrneme podél křídel dolů a v kloubu uřízneme. Kuřecí kůžičku přehrneme zpět a máme připravená křidýlka s otvorem k naplnění.
Z vykostěných kuřecích paliček nakrájíme malé kousky, které promícháme ze sušenými rajčátky, naloženými s olivami a česnekem. Přidáme 2 lžíce smetany, čerstvý mletý pepř a jeden bílek. Ponorným mixérem tuto směs masa najemno rozmixujeme, aby nám vzniklá jemná fáš.
Kuřecí křídla plníme pomocí dortového sáčku touto směsí. Naplněná křídla dáme péci na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme v předehřáté na 180 stupňů troubě dozlatova.
Podáváme s bramborovými tolárky, pečenými na pechu a se zeleninou.