Křídla, plněná kuřecí fáší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 větších kuřecích křídel
300 g kuřecího masa z kuřecích paliček na fáš
4 sušená rajčátka naložená s olivami a česnekem
pepř
1 bílek
2 PL smetany
olej na plech

Postup přípravy receptu

  1. U kuřecích křídel odřízneme nejmenší část křídel (špičku). Nožem nařízneme hrubší část křídel - vsuneme nůž dovnitř a objedeme s ním celou plochu okolo kloubu. Tak si vytvoříme si kapsičku, kterou přehrneme podél křídel dolů a v kloubu uřízneme. Kuřecí kůžičku přehrneme zpět a máme připravená křidýlka s otvorem k naplnění.

  2. Z vykostěných kuřecích paliček nakrájíme malé kousky, které promícháme ze sušenými rajčátky, naloženými s olivami a česnekem. Přidáme 2 lžíce smetany, čerstvý mletý pepř a jeden bílek. Ponorným mixérem tuto směs masa najemno rozmixujeme, aby nám vzniklá jemná fáš.

  3. Kuřecí křídla plníme pomocí dortového sáčku touto směsí. Naplněná křídla dáme péci na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme v předehřáté na 180 stupňů troubě dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovými tolárky, pečenými na pechu a se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!