Křehký máslový koláč s tvarohem, mákem a broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
240-260 g (13 lžic) hladké mouky
3 lžíce moučkového cukru
160 g másla
1 vejce
kůru z poloviny citronu
Náplň:
500 g tvarohu v kostce
6 lžic krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 lžičku vanilkového extraktu
2 vejce
kůru a šťávu z poloviny citronu
4 lžíce mletého máku
3 broskve
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Mouku společně s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, a citronovou kůru. Zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici asi půl hodinky.

  2. Polovinu těsta rozválíme na pomoučněné ploše a přeneseme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Z druhé poloviny těsta vyválíme pás, který stočíme do klubíčka a přeneseme do formy, kde jej rozvineme.

  3. V míse si připravíme náplň. Smícháme všechny ingredience dohromady a polovinu náplně dáme na dno formy. Náplň poklademe půlkami broskví.

  4. Pokryjeme zbytkem směsi a posypeme nasekanými mandlemi nebo mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!