Křehký máslový koláč s tvarohem, mákem a broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 240-260 g (13 lžic) hladké mouky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 160 g másla
- 1 vejce
- kůru z poloviny citronu
- Náplň:
- 500 g tvarohu v kostce
- 6 lžic krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 2 vejce
- kůru a šťávu z poloviny citronu
- 4 lžíce mletého máku
- 3 broskve
- mandle
Postup Křehký máslový koláč s tvarohem, mákem a broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Mouku společně s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, a citronovou kůru. Zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici asi půl hodinky.
Polovinu těsta rozválíme na pomoučněné ploše a přeneseme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Z druhé poloviny těsta vyválíme pás, který stočíme do klubíčka a přeneseme do formy, kde jej rozvineme.
V míse si připravíme náplň. Smícháme všechny ingredience dohromady a polovinu náplně dáme na dno formy. Náplň poklademe půlkami broskví.
Pokryjeme zbytkem směsi a posypeme nasekanými mandlemi nebo mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 50 minut.