Králík v omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

vykostěný králík
cibule
3 stroužky česneku
směs zeleniny:
hrášek
mrkev
kukuřice
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky houbového koření se žampiony
3 lžíce oleje
vrchovatá lžíce hladké mouky na zahuštění omáčky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibulku a propasírovaný česnek.

  2. Vložíme maso nakrájené na kostičky jako do guláše a deset minut restujeme.

  3. Posypeme paprikou a kořením, zalijeme vodou a dusíme do měkka.

  4. K měkkému masu přidáme zeleninu a vydusíme vodu na sos.

  5. Zahustíme moukou, dolijeme požadované množství vody a dosolíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!