Králík s cibulovou omáčkou na víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
4 velké cibule (použila jsem červené)
150 g slaniny
250 ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření
5 kuliček jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo nebo olej nebo sádlo (jak je kdo zvyklý)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme. (pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou). Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit.

  2. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220°C. Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!