Králík na jogurtu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 celý králík
1 velký (500 g) plnotučný bílý jogurt
2 stroužky česneku
provensálské koření
sůl
pepř
2 cibule
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme a rozporcujeme. Poté si připravíme marinádu: smícháme jogurt, kapku olivového oleje, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl podle chuti. Porce králíka ještě osolíme a vložíme do marinády. Marinujeme nejlépe přes noc.

  2. Připravíme si pekáček, který si lehce vymažeme olivovým olejem a poklademe cibulí, nakrájenou na půlkolečka.

  3. Na cibuli vložíme porce králíka, přelijeme veškerou marinádou a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 35-45 minut (do změknutí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!