Králík na jogurtu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 celý králík
- 1 velký (500 g) plnotučný bílý jogurt
- 2 stroužky česneku
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- 2 cibule
- olivový olej
Postup Králík na jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme a rozporcujeme. Poté si připravíme marinádu: smícháme jogurt, kapku olivového oleje, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl podle chuti. Porce králíka ještě osolíme a vložíme do marinády. Marinujeme nejlépe přes noc.
Připravíme si pekáček, který si lehce vymažeme olivovým olejem a poklademe cibulí, nakrájenou na půlkolečka.
Na cibuli vložíme porce králíka, přelijeme veškerou marinádou a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 35-45 minut (do změknutí).