Králík 3 v 1
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1/4 celer
- 4 polévkové lžíce sádla
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nové koření
- sůl
- grilovací koření
- voda
- Polévka:
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celer
- 1 cibule
- kosti z králíka
- vnitřnosti z králíka
- hlava z králíka (kdo nechce, nedává ji)
- sůl
- 1 kostka silný bujon
- 1 balíček torteliny
- sůl
- pepř
- voda
Postup Králík 3 v 1
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky.
Hřbet zbavíme částečně kostí. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou zeleninu, na kterou naskládáme naporcovaného králíka, osolíme, přidáme koření a lehce podlijeme vodou.
Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 220°C. Asi půl hodiny na to vůbec nekoukám, potom obrátím kousky masa, podle potřeby podliji vodou a dopeču odkryté do měkka.
No a kosti, vnitřnosti a celou zeleninu postavím na polévku. Takže z jednoho králíka máme řízky, králíka na zelenině a polévku. K tomu dávám pečáky, ale ty jsou tady na topkách a mám povoleno je používat i ke zveřejnění.