Králík 3 v 1

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
1/4 celer
4 polévkové lžíce sádla
2 bobkové listy
6 kuliček nové koření
sůl
grilovací koření
voda
Polévka:
1 mrkev
1 petržel
1/4 celer
1 cibule
kosti z králíka
vnitřnosti z králíka
hlava z králíka (kdo nechce, nedává ji)
sůl
1 kostka silný bujon
1 balíček torteliny
sůl
pepř
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky.

  2. Hřbet zbavíme částečně kostí. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou zeleninu, na kterou naskládáme naporcovaného králíka, osolíme, přidáme koření a lehce podlijeme vodou.

  3. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 220°C. Asi půl hodiny na to vůbec nekoukám, potom obrátím kousky masa, podle potřeby podliji vodou a dopeču odkryté do měkka.

  4. No a kosti, vnitřnosti a celou zeleninu postavím na polévku. Takže z jednoho králíka máme řízky, králíka na zelenině a polévku. K tomu dávám pečáky, ale ty jsou tady na topkách a mám povoleno je používat i ke zveřejnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!