Kotlety na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa(kotlet nebo krkovice)
1 střední cibule
400 g hlávkové zelí
400 g kořenová zelenina
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Zelí a kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme.

  3. Na másle zpěníme cibuli, na ní opečeme z obou stran maso.

  4. Zapékací mísu vymažeme máslem, dáme část zelí a kořenové zeleniny, osolíme, na to dáme opečené maso a znovu zelí, kořenovou zeleninu, osolíme. Zalejeme výpekem.

  5. Dáme péct na 250°C zhruba na hodinu. Podáváme s vařeným bramborem, jsou dobré i hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!