Kotlet pražského uzenáře

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 vepřových kotlet
olivový olej
máslo
sůl
pepř
200 g šunky
4 nožičky párků
7 žampionů
1 sladká smetana
1 zakysaná smetana
1 PL hladké mouky
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a prudce opečeme na troše olivového oleje. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy a poklademe hoblinami másla, přikryjeme poklicí a dáme asi na 15 minut zapéct, aby bylo maso krásně měkké.

  2. K výpeku přidáme kousek másla, na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka párky a na plátky žampiony, krátce osmahneme a zalijeme vodou tak, aby byla směs ponořena.

  3. Krátce podusíme a zalijeme směsí ze sladké smetany, zakysané smetany a mouky. Opět krátce povaříme, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s vídeňským knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!