Kotlet pražského uzenáře
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 vepřových kotlet
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
- 200 g šunky
- 4 nožičky párků
- 7 žampionů
- 1 sladká smetana
- 1 zakysaná smetana
- 1 PL hladké mouky
- citronová šťáva
Postup Kotlet pražského uzenáře
Postup přípravy receptu
-
Kotlety osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a prudce opečeme na troše olivového oleje. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy a poklademe hoblinami másla, přikryjeme poklicí a dáme asi na 15 minut zapéct, aby bylo maso krásně měkké.
K výpeku přidáme kousek másla, na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka párky a na plátky žampiony, krátce osmahneme a zalijeme vodou tak, aby byla směs ponořena.
Krátce podusíme a zalijeme směsí ze sladké smetany, zakysané smetany a mouky. Opět krátce povaříme, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s vídeňským knedlíkem.