Koprovka s bramborem a vejcem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
3-4 lžičky hladké mouky
olej
kopr (čerstvý nebo nakládaný)
mléko
sůl
brambory
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dám olej, tak, abych měla zalité dno, nechám prohřát, přidám mouku a za stálého míchání uvařím jíšku.

  2. Po zhoustnutí přiliji smetanu a míchám do pořádně husté kašovité konzistence.

  3. Přidám kopr (čerstvý dávám jen v létě), 3 až 4 lžičky. Postupně přilévám mléko do potřebného množství a hustoty omáčky. 1 až 2 minuty povařím, dle chuti osolím. Podávám z bramborem a vejcem na tvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!