Koláčky z vepřových škvarků

Recepty, Moučníky

Suroviny

škvarky
mouka
cukr
koření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. 15 dkg hladké mouky zadělá se v těsto s 6 dkg cukru, s trochou skořice, strouhané citronové kůry a 2 tlučených hřebíčků, s jedním žloutkem a 1/8 kg vepřových škvarků. Škvarky se buď dvakrát umelou na strojku, nebo jemně usekají a vařečkou utřou.

  2. Dobře prodělané těsto se nechá ve studenu 1/4 hodiny odpočinouti.

  3. Potom se rozválí na 1/2 cm silně, z rozváleného se vykrájejí formičkou nebo malou sklínkou koláčky, upekou se na plechu v dobře vyhřáté troubě bleděrůžově, upečené se spojí zavařeninou vždy dva a dva, a pocukrují se. (Přibližná cena: 4,50 Kč.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!